Onze producten

POLTEC producten kunnen stuk voor stuk als 'specials' worden aangemerkt. De specifieke eigenschappen van de producten zorgen ervoor dat ze geschikt zijn voor speciale toepassingen zoals verlijming van betonbanden, natuursteen en rotondeblokken, voegvulling voor bestrating e.d., alsmede het ophogen van putranden. De meerwaarde die POLTEC aan de producten toevoegt ligt in het probleemoplossend vermogen, de adviezen bij het ontwerpen en de variatie in toepassingen.

Producten voor het

Stellen en Verlijmen

Mortels waarmee elementen kunnen worden gesteld of verlijmd behoren tot de kern van ons assortiment. Onze cementgebonden mortels worden veel gebruikt voor het verlijmen van betonelementen op asfalt. Maar ook het verlijmen van natuursteen tegels en blokken op beton en asfalt is een belangrijke toepassing van onze stel en verlijm producten. Het verlijmen van klinkerbestrating op brugdekken komt eveneens veel voor. De verschillen tussen de diverse producten in deze categorie zitten in zaken als snelheid van druksterke opbouw, laagdikte (van dun tot zeer dik), waterdichtheid, materiaaltype (beton, natuursteen, metaal) etc.

Poltec 717 hechtmortel

POLTEC 717 is een hechtmortel voor het verlijmen van betonelementen (zoals RWS banden) op asfalt en beton. Omdat POLTEC 717 krimparm is en snel verhard wordt dit product veel toegepast op plaatsen waar sprake is van zware belasting. POLTEC 717 is zeer eenvoudig in gebruik.

Bekijk details

POLTEC 700 stelmortel

Poltec 700 is een snelhardende en krimparme stelmortel speciaal ontwikkeld voor het snel op hoogte stellen van putranden en betonelementen. Poltec 700 is een stelmortel voor hoge laagdikte die ook bestand is tegen de schadelijke invloeden van rioolgassen. Door zijn snelle druksterkteopbouw is een putrand die gesteld is met Poltec 700 stelmortel al na 2 uur belastbaar.

Bekijk details

POLTEC 718 hechtmortel

Voorverpakte, polymeerverbeterde hechtmortel voor het waterdicht verlijmen van o.a. RWS banden en rotonde elementen. POLTEC 718 bestaat uit een cementcomponent die aangemaakt wordt met een bijgeleverde polymeervloeistof. Deze polymeer vult de poriën in de mortel zodat deze absoluut waterdicht is en tevens zorg draagt voor een licht flexibele matrix. Hierdoor is de verbinding beter bestand tegen zijwaartse belasting. Gebruik van POLTEC 718 in combinatie met bijbehorende, eveneens polymeergevulde POLTEC 719 hechtprimer resulteert in een ondeelbare hechtbrug die nog sterker is dan het element zelf.

Bekijk details

POLTEC 704 stelmortel

Poltec 704 is een revolutionaire, krimp gecompenseerde en milieuvriendelijke stelmortel voor het opnieuw op hoogte stellen van inspectieputten die blootgesteld worden aan zeer zware belasting. Poltec 704 behaald in enkele uren uitzonderlijke druk-, trek- en buigsterksten waardoor deze ook uitermate geschikt is voor het stellen van volledig metalen putkaders. Poltec 704 bestaat uit twee componenten, kan onder natte omstandigheden en bij temperaturen vanaf slechts 1°C worden toegepast.

Bekijk details

Producten voor het

Repareren & Conserveren

POLTEC levert diverse producten voor het repareren en conserveren van betonconstructies. Te denken valt aan betonvloeren, brugelementen, kolommen, etc. Naast standaard reparatieproducten heeft Poltec een aantal conserveringscoatings waarmee betonelementen worden beschermd tegen weersinvloeden en/of chemische elementen. Neem gerust contact met ons op als u een product zoekt met specifieke eigenschappen.

POLTEC 220 betonreparatiemortel

Snelbindende, krimparme mortel op basis van cement voor reparatie van beton en metselwerk, nieuw of oud. POLTEC 220 is een 1-component reparatiemortel waarmee snel en eenvoudig krimpvrije reparaties aan betonconstructies kunnen worden uitgevoerd. Opeenvolgende lagen kunnen binnen 10 tot 15 minuten worden aangebracht, waardoor ook grotere reparaties binnen kort tijdsbestek kunnen worden uitgevoerd.

Bekijk details

POLTEC 120 plugmortel

Snelverhardende plugmortel met een dusdanig snelle afbindtijd dat ook acute zware waterindringing, zoals lekkages van enkele centimeters in watervoerende betonleidingen, in enkele minuten gestopt worden. POLTEC 120 heeft waterdichtingseigenschappen, maar dient naderhand altijd afgewerkt te worden met een waterdichtingscoating zoals POLTEC 110 of POLTEC 111.

Bekijk details

POLTEC 310 vloerreparatiemortel

POLTEC 310 is een 2-componenten vloerreparatiemortel op cement-acrylaatbasis voor toepassingen met laagdikte tussen 5 en 25mm. Na mengen van beide componenten vormt POLTEC 310 een hoogwaardige mortel die na uitharding een hoge slijtweerstand heeft en bestand is tegen zware belasting. POLTEC 310 is bestand tegen zwakke zuren, tegen basen en organische oplosmiddelen. Sterkere zuren in verdunde vorm tasten POLTEC 310 licht aan.

Bekijk details

POLTEC 340 zelfnivellerende mortel

POLTEC 340 is een zelfnivellerende 2‐componenten mortel samengesteld uit cement met toegevoegde metaalvezels en een vloeibare synthetische hars die de hechting, bindtijd en verwerking optimaliseert. Poltec 340 is ontwikkeld voor herstelwerkzaamheden (zowel binnen als buiten) van grote horizontale oppervlakken in beton. Biedt een perfecte hechting aan beton. Dankzij de zelfnivellerende eigenschap van POLTEC 340 is er geen intensief gladstrijken nodig om een perfect glad en gelijkmatig resultaat te verkrijgen.

Bekijk details

Producten voor het

Draineren en voegen

Hoogwaardige klassieke voegmortels op basis van cement of meer innovatieve waterdoorlatende voegmortels op basis van synthetische bindmiddelen. Voor het voegen van verhardingen met toepassingsgebieden die variëren van intensief bereden rotondes tot voetgangerspleinen. Producten kunnen worden geselecteerd op basis van gewenste uithardingssnelheid, druksterkte, vloeibaarheid, waterdichtheid of juist waterdoorlatendheid.

POLTEC 715 voegmortel – waterdicht

POLTEC 715 is een krimparme voegmortel voor kasseien en voor het voegen van kasseien op verkeersdrempels die plastisch en vloeibaar aangemaakt kan worden. POLTEC 715 kan ook toegepast worden als voegmortel in het Poltec systeem voor duurzame brugdekbestrating.

Bekijk details

POLTEC 716 voegmortel – snelhardend

Snelhardende mortel voor het voegen van klinkerbestrating en natuursteentegels waarbij verwerking met hoge vloeibaarheid en snelle verkeersbelasting essentieel zijn. Door de hoge vloeibaarheid van POLTEC 716 worden het risico van holle ruimtes in de voegen tot een minimum beperkt terwijl toch snel een hoge druksterkte wordt bereikt.

Bekijk details

POLTEC 805 epoxy voegmortel

Waterdoorlatende twee-componenten epoxyvoegmortel, geschikt voor gemiddelde belasting. POLTEC 805 is een 2-componenten, waterdoorlatende epoxyvoegmortel geschikt voor het onkruidwerend maken van voegen in straatwerk. POLTEC 805 is geschikt voor gemiddelde belasting: gemotoriseerd verkeer tot circa 3,5 ton.

Bekijk details

POLTEC 253 reinigingsmiddel

POLTEC 253 is een middel om de binding aan het oppervlak van beton te vertragen. Zo krijgt het oppervlak na afspoeling het uiterlijk van gewassen grind.

Bekijk details

Producten voor het

Coaten & waterdichten

Cement gebonden coatings voor de waterdichting en bescherming van funderingen, kelders en souterrains. Steenachtige ondergronden zoals metselwerk, beton of natuursteen worden bij gebruik van de coatings beschermd tegen negatieve en positieve waterdruk. Producten die dus geschikt om ook waterbassins, zwembaden en vijvers waterdicht te maken. Afhankelijk van de toepassing kan dit worden uitgevoerd met gemodificeerde en 2 componenten producten.

POLTEC 110 keldercoating

Waterdichte coating op cementbasis voor binnen en buiten die bestand is tegen positieve en negatieve waterdruk. POLTEC 110 is eenvoudig in 2 lagen aan te brengen met behulp van de speciale POLTEC 190 borstel. POLTEC 110 is waterdicht, maar waterdamp doorlatend zodat er geen blaasvorming optreedt. Na uitharding ontstaat een waterdichte barrière voor onder andere kelder- en buitenmuren en POLTEC 110 is zelfs geschikt voor contact met drinkwater. POLTEC 110 kan desgewenst afgewerkt worden met een waterdichte pleister zoals POLTEC 140.

Bekijk details

POLTEC 111 elastische keldercoating

2-Componenten flexibele waterdichtingscoating op acrylaat-cementbasis voor binnen en buiten, bestand tegen positieve en negatieve waterdruk. POLTEC 111 is eenvoudig in 2 lagen aan te brengen met behulp van de speciale POLTEC 190 borstel. POLTEC 111 is waterdicht, maar waterdamp doorlatend zodat er geen blaasvorming optreedt. Na uitharding ontstaat een waterdichte barrière in bijvoorbeeld kelders, maar kan ook in waterbassins en zwembaden toegepast worden en POLTEC 111 is zelfs geschikt voor contact met drinkwater. POLTEC 111 kan desgewenst afgewerkt worden met tegels zoals in keukens, badkamers of zwembaden.

Bekijk details

POLTEC 115 capilaire waterdichting

Waterdichte coating op cementbasis met kristalliserende en osmotische eigenschappen. POLTEC 115 dringt in het capillaire netwerk van het beton, kristalliseert daar uit en vormt zo een waterdichte barriere in bijvoorbeeld kelders, maar kan ook in waterbassins en zwembaden toegepast worden. POLTEC 115 kan als slurry aangebracht worden op bestaand beton, maar kan ook in poedervorm ingestrooid worden op vers (nog niet volledig uitgehard) beton. POLTEC 115 is waterdamp doorlatend waardoor geen blaarvorming optreedt.

Bekijk details

POLTEC 140 waterdichte pleister

Pleiser op cementbasis voor afwerking met drie functies: verschaft bescherming aan POLTEC waterdichtingscoatings zoals POLTEC 110 en POLTEC 111. Is waterdicht, dus biedt nog extra bescherming bovenop de onderliggende waterdichtingslagen. Biedt waterdichte decoratieve afwerking van waterdichtingslagen.

Bekijk details