< Terug naar referenties

Poltec referentie

Beton verlijmen op asfalt bij hoge laagdikte

VRAAG

Voor het aanbrengen van overrijdbare scheidingsbanden op een meerbaans-rotonde werd gezocht naar een product om RWS banden te verlijmen op de tussenlaag van het asfalt. Vanwege de vereiste hoge laagdikte (30-40mm) volstond het gebruik van ‘gewone’ hechtmortel in dit geval niet. Daarnaast staan scheidingsbanden bij rotondes bloot aan hoge zijwaartse krachten waardoor het risico ontstaat van falen van de verbinding.
Om beide vraagstukken in één systeem te kunnen oplossen werd gekozen voor Poltec 718 hechtmortel en bijbehorende primer Poltec 719.

OPLOSSING

Door gebruik te maken van Poltec 718 hechtmortel kon de benodigde stelhoogte eenvoudig gehaald worden aangezien dit product tot wel 50mm laagdikte toegepast kan worden. Hiervoor hoefde de mortel enkel wat stugger aangemaakt te worden. Poltec 718 en Poltec 719 zijn beide Polymeer-gevulde producten waardoor monolitische (ondeelbare) verbindingen ontstaan die sterker zijn dan de te verlijmen oppervlakken. Daarnaast verhoogt deze polymeer de weerstand tegen zijwaartse belasting.

Locatie

Bruistensingel / Empelseweg te Rosmalen

Betrokken bij dit project

Rijkswaterstaat; in opdracht van Gemeente ‘s Hertogenbosch
KWS Infra-Roosendaal (onderaannemer)
Poltec BV (leverancier mortelproducten)

Bestekteksten

Verlijmen met stelhoogte (waterdicht)