< Terug naar referenties

Poltec referentie

herstel putten op platform vliegveld

vraag

Op het platform (parkeerplaats voor verkeersvliegtuigen) van vliegveld Weeze dienden putafdekkingen vervangen te worden. Naast de extreem zware belasting van verkeersvliegtuigen diende er ook sprake te zijn van een vloeistofdichte afdichting binnen 20 meter rond de geparkeerde vliegtuigen. Dit uiteraard uit milieuoverwegingen zodat gelekte kerosine door hemelwater niet in de riolering zou stromen.

OPLOSSING

Snel uithardende Poltec 704 polymeer-gemodificeerde stelmortel en Poltec 712 betonwegenmortel hebben een hoge aanvangsdruksterkte van meer dan 20 N/mm2 na slechts 1,5 uur en een uiteindelijke druksterkte na 28 dagen van wel 70 en 60 N/mm2 respectievelijk.
Door de speciaal ontwikkelde putafdekkingen, welke waren voorzien van gietijzeren kaders, te stellen op Poltec 704 en deze vervolgens te verankeren met Poltec 712 kon elke put binnen enkele uren weer worden vrijgegeven aan de luchtverkeersleiding, zodat de overlast beperkt bleef. Daarnaast is Poltec 704 vloeistofdicht en bestand tegen agressieve rioolgassen zodat de inspectieputten blijvend hersteld werden.

Locatie

Weeze (Duitsland)

Betrokken bij dit project

Flughafen Weeze (opdrachtgever)
Van Boekel GmbH (aannemer)
Putsteltechniek van den Broek Heteren (onderaannemer)
Poltec BV (leverancier mortelproducten)