< Terug naar referenties

Poltec referentie

verlijmen van zitbanken op asfalt aan de kust

vraag

Een hechtmortel die bestand is tegen de weersinvloeden aan de kust. Dat was nodig om de zitelementen en de betonbanden te kunnen verlijmen op het asfalt. Daarnaast moest de hechting bestand zijn tegen grote zijwaartse belasting die optreedt bij het asfalteren langs de zitelementen.
Dit waren de vragen die speelden aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, bij Cadzand-Bad. Hier is de Combinatie Cadzand-Bad aan het werk om de kustveiligheid te verbeteren, de aanleg van een jachthaven te realiseren en de openbare ruimte te verbeteren.

OPLOSSING

Op de strekdam langs de jachthaven en op de verschillende recreatiepaden in de duinen staan inmiddels de zitelementen verlijmt met Poltec hechtmortel. Poltec 717 fungeert als een optimale hechtbrug tussen beton en asfalt. Ook bij zelfverdichtend beton, wat zich minder goed laat hechten. Poltec 717 heeft een zeer lage porositeit waardoor (zout) water vrijwel niet kan indringen. Daarnaast is het product uitgebreid getest op de invloeden van zouten en heeft het in de loop der jaren zijn sporen verdient op de nederlandse wegen. En nu dus ook langs de Nederlandse kust.

Locatie

Langs de kust van Zeeuws -Vlaanderen bij Cadzand Bad, gemeente Sluis

Betrokken bij dit project

Cadzand Bad Maritiem, een samenwerking tussen waterschap Scheldestromen, gemeente Sluis en de jachthaven Cadzand Bad BV (opdrachtgever)
Combinatie Cadzand Bad met daarin de BAM en Martens en Van Oord (aannemer)
Poltec BV (leverancier mortelproducten)